Nederland - 11 september 2020 - Small-cap

Financieel adviseurs richten hun focus op small caps

door SVEN VAN GASSE

Financieel adviseurs zijn van plan om de blootstelling van hun cliënten aan small cap-aandelen in het komende jaar te verhogen. De voornaamste reden hiervoor is de komende onzekerheid die op de aandelenmarkten zal heersen. Dit blijkt uit een enquête van Financial Times.

Uit de enquêtegegevens blijkt dat 45,7% van de financieel adviseurs van plan is om de blootstelling aan small caps te verhogen. Een vierde is van plan om de huidige niveaus te behouden en 28% gaat de toewijzing aan small caps verminderen.

In de crash in maart, die veroorzaakt werd door Covid-19, zijn small cap bedrijven enorm afgestraft geweest. Sindsdien zijn ze wel gestaag aan hun herstel begonnen en dit herstel lijkt staande te houden.

Ook het dividendbezuinigingen hadden een grote invloed op small caps. Ongeveer 57% van de small en mid cap bedrijven hebben hun dividenden verlaagd. Ter vergelijking: slechts 50% van de FTSE 100 hebben de afgelopen maanden hun dividend verlaagd.

Goedkope waarderingen

Volgens Minesh Patel, adviseur bij EA Financial Solutions, is het een goed moment om small caps te kopen. Deze bedrijven zijn in vergelijking met de large caps zeer goedkoop geprijsd.

Er wordt wel benadrukt dat je niet zomaar in eender welk small cap bedrijf moet beleggen. Bij alle beleggingen moet je rekening houden met de sector waarin het bedrijf actief is, de toekomstperspectieven en de toestand van de balans.

Dit lijkt een goed moment om small caps te kopen, omdat ze zeer goedkoop geprijsd zijn.

Bron: FT Adviser

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.