Nederland - 9 februari 2024 - Beursblik
door AMY YASSIM

Farcaster’s Frames: nieuwe vorm van sociale media

Cryptogigant Farcaster heeft de aandacht getrokken in de financiële wereld met de lancering van hun revolutionaire functie, Frames. Deze feature, geïntroduceerd als onderdeel van het Farcaster-protocol, biedt gebruikers de mogelijkheid om functionaliteit rechtstreeks in Farcaster-applicaties in te bedden, zonder de app te verlaten. Dit klinkt wellicht simpel, maar was onmogelijk met Web-2 sociale media platforms als Facebook!

Lees ook: Alles over het investeren in small caps

Evolutie van sociale interactie

Frames, een mijlpaal in de evolutie van sociale media, maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om naadloze in-context ervaringen te creëren door gebruik te maken van blockchain-technologie.

Dit opent de deur naar nieuwe interactiemogelijkheden buiten het traditionele Web2-landschap.

Antonio García Martínez, voormalig productmanager bij Facebook, benadrukt de tekortkoming van Web2 en dus het potentieel van Frames:

“Facebook was ooit dé plek waar iedereen op zat. Het idee was dat je een Spotify-speler op je feed zou hebben met een afspeelknop wanneer vrienden deelden waar ze naar luisterden, maar dat gebeurde nooit echt.”

De nieuwste Frames-functie is de eerste stap om deze droom werkelijkheid te maken. Met blockchaintechnologie die aspecten zoals identiteit, geld en betalingskanalen omvat, kunnen ontwikkelaars het nu gebruiken om te communiceren met apps buiten het platform.

Farcaster’s adoptie en potentie

Hoewel sommige analisten sceptisch zijn over de huidige adoptie van Farcaster, wijzen anderen op het potentieel van deze innovatie om mainstream gebruikers te bereiken.

Met meer dan 20.000 nieuwe gebruikers heeft Farcaster nog een lange weg te gaan voordat het de mainstream populariteit van giganten als Facebook bereikt.

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Bron: Blockworks
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.