Nederland - 26 augustus 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

FactSet: Is Nvidia te duur?

Nvidia, de producent van krachtige grafische chips, blijft spectaculair groeien. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met maar liefst 88%, wat de eigen verwachtingen overtrof. Experts van FactSet kijken nu naar de toekomst en vragen zich af of deze indrukwekkende groei zal aanhouden.

Lees ook: Alles over het investeren in small caps

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nvidia:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Indrukwekkende omzetgroei en voorspellingen

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $13,5 miljard voor het laatste kwartaal, een enorme stijging van 101% vergeleken met vorig jaar. Dit overtrof hun eigen voorspellingen, die al optimistisch waren. Colette Kress, CFO van Nvidia, voorspelt voor het volgende kwartaal een omzet van ongeveer $16 miljard, wat wijst op voortdurende groei.

Hoewel Nvidia volgens traditionele maatstaven duur lijkt, met een aandeelprijs van $471,16 en sterke groei, weerspiegelt de hoge waardering de groei en winstgevendheid van het bedrijf.

De koers-winstverhouding, op basis van de winst in de verwachte winst in de komende 12 maanden, noteert namelijk aan 34,3. De verwachte winst komt van cijfers van FactSet. Volgens dezelfde maatstaf handelt de S&P500 aan een verwachte koerswinst van 18,3. In dat opzicht stelt men dat Nvidia redelijk duur staat.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Vergelijking met Tesala

In vergelijking met de S&P 500-index is Nvidia’s waardering redelijk, gezien de winstgevendheid en groei. Nvidia’s brutowinstmarge was 70,93% voor het meest recente kwartaal, wat duidt op het vermogen van het bedrijf om prijzen te beïnvloeden.

De hoge brutowinstmarge komt ook tot uiting in de operationele marge van 54,06%, die aangeeft hoe efficiënt het bedrijf zijn activiteiten beheert.

Dit staat in schril contrast met Tesla, dat lagere bruto- en operationele marges heeft, deels als gevolg van prijsverlagingen voor hun elektrische voertuigen. Tesla handelt bovendien aan een verwachte koerswinst van 55. Een stuk hoger dan Nvidia, stelt FactSet. Tesla’s omzet groeide alleen ook een stuk harder, met 47%.

Bron: MarketWatch
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.