Nederland - 10 juli 2022 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Ethereum Merge: $10M ETH verkoopdruk wordt $8M koopdruk

The Merge is een zeer belangrijke update voor het Ethereum netwerk en staat gepland om in de komende maanden werkelijkheid te worden. We zeiden al eens hoe dit de inflatie van ETH met 90% kan verlagen. DeFi-expert Korpi licht nog eens uit wat voor een bijzonder effect The Merge zal hebben op vraag en aanbod in de Ethereum markt.

The Merge zou ervoor zorgen dat er een substantiële verandering komt in de vraag/aanbodkrachten. Volgens Korpi onderschatten beleggers de impact hiervan. Korpi stelt dat meerdere miljoenen dollars aan dagelijkse verkoopdruk zal worden vervangen door koopdruk. Er zouden dus elke dag nieuwe kopers nodig zijn om te voorkomen dat de prijs omhoog gaat!

Korpi illustreert dit aan de hand van de volgende grafiek. Als The Merge vandaag zou gebeuren, zou er $10 miljoen aan dagelijkse verkoopdruk op ether vervangen worden door $8 miljoen aan koopdruk.

De grafiek illustreert dus dat terwijl we nu elke dag $10 miljoen aan nieuw geld nodig hebben om de prijs vlak te houden, we na The Merge $8 miljoen aan verkopen nodig hebben om te voorkomen dat de prijs stijgt.

Hoe kan dit zo substantieel veranderen?

The Merge verandert Ethereum van proof of work naar proof of stake. In deze verschillende modellen wordt een verschillende hoeveeheid ETH uitgegeven. Daarnaast heeft Ethereum een mechanisme dat ETH worden vernietigd om het netwerk te gebruiken. Dankzij dit mechanisme kan het dus voorkomen dat de er verkopen nodig zijn om te voorkomen dat de prijs stijgt.

In de volgende grafiek laat Korpi de berekening met aannames zien.

Bron: TwitterDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.