Nederland - 3 mei 2021 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Ethereum knalt door $3 000

Bitcoin werkt verder aan haar herstel na de stevige crash van enkele weken geleden. Ethereum daarentegen heeft deze crash reeds volledig verteerd en heeft op maandag opnieuw een all time high bereikt.

Ethereum of ether in het kort, bereikte op maandag een nieuw record van meer dan $3 300. In 2021 is ethereum met meer dan 320% gestegen, terwijl bitcoin het “maar” met een verdubbeling moet doen.

De totale waarde van alle ethereum in omloop bedraagt nu ongeveer $370 miljard. Hoewel er duizenden verschillende cryptocurrencies bestaan, zijn bitcoin en ethereum goed voor bijna twee derde van de totale wereldwijde cryptomarkt van $2,3 biljoen.

NFT-hype

Ethereum heeft in 2021 kunnen genieten van een aanzienlijk grotere stijging dan bitcoin. Een reden hiervoor is dat ethereum de cryptocurrency bij uitstek is voor de aankoop van non-fungible tokens of NFT’s. De populariteit van NFT’s is de afgelopen maanden geëxplodeerd.

Een NFT van digitale kunstenaar Beeple werd eerder dit jaar verkocht voor bijna $70 miljoen. Er zijn ook steeds meer beroemdheden die op deze kar springen. Onder andere Super Bowl-winnaar Tom Brady is eigenaar van een NFT-bedrijf.

Hiernaast verwachten beleggers dat ethereum uiteindelijk de meest gebruikte cryptocurrency zal worden. Door de grote update die de ethereum blockchain ondergaat, zullen de uitgevoerde transacties nog sneller en goedkoper worden.

— Meer weten over NFTs en hoe je er in investeert? Bekijk deze pagina —

Bron: CNN

Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.