Europa - 23 juli 2020 - Beursbrink

Erg sterk resultaat Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het tweede kwartaal erg sterk gepresteerd. Dit stelden analisten van Morgan Stanley donderdag.

Wel waren de verwachtingen laag, nuanceerden de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

De onderliggende omzet kromp met 0,3 procent in het tweede kwartaal. Gemiddeld hadden analisten echter gerekend op een daling van 4,3 procent. De marges stegen daarnaast met 0,5 procentpunt, in plaats van een daling met 0,5 procentpunt. Morgan Stanley had zelfs op een margedaling van 1,2 procentpunt gerekend.

De analisten noemden vooral Noord-Amerika en de opkomende markten, exclusief India en Brazilië, als aanjagers.

Ook vonden de analisten de vrije kasstroom van Unilever sterk. Dit was te danken aan een verbetering van het werkkapitaal, enkele belastingmeevallers en lagere investeringen.

Het apart zetten van de meeste thee-activiteiten duurt langer dan gedacht, stipte de bank een minpunt in de kwartaalrapportage aan. Ook de ontwikkelingen in Brazilië en Mexico in het tweede kwartaal waren niet gunstig, voegden zij toe.

Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies op Unilever met een koersdoel van 41,00 euro.

Het aandeel steeg donderdag ruim 7 procent naar 50,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments