VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 5 mei 2020 - Beursbrink

Enorme omzetdaling GrandVision in april

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in april de omzet met maar liefst 80 procent zien teruglopen, omdat veel winkels van de optiekketen geheel of deels gesloten waren. Dit benadrukte ING dinsdag in een reactie op de kwartaalcijfers van GrandVision.

Analist Tijs Hollestelle stelde dat de resultaten over het eerste kwartaal niet zo relevant meer zijn en dat vooral gekeken moet worden naar de prestaties in april. De resultaten stonden afgelopen maand flink onder druk, zo zag Hollestelle, als gevolg van de coronacrisis. De omzet trok online wel “noemenswaardig aan”, maar de impact is beperkt, omdat GrandVision het grootste deel van de omzet toch realiseert in zijn fysieke winkels.

GrandVision stelde dat lockdown-maatregelen langzaam worden teruggeschroefd in Europa, maar dat er nog geen snel of sterk herstel verwacht hoeft te worden. Volgens ING is dit een tegenvaller, gezien brillen “redelijk essentieel” zijn voor consumenten.

ING noemde het meeste positieve in de kwartaalupdate dat de schuldpositie stabiel bleef ten opzichte van eind 2019. De schuld moet onder de 993 miljoen euro blijven in verband met de overname van de optiekketen door EssilorLuxottica.

ING verwacht niet dat de nettoschuld in het tweede en derde kwartaal zal stijgen als gevolg van een lager EBITDA-resultaat. “Maar het opschorten van dividend, slim voorraadbeheer en kostenbeheersing zijn nodig om zoveel mogelijk cash binnenboord te houden”, aldus Hollestelle. Bovendien lijkt grootaandeelhouder HAL bereid om in te grijpen, indien nodig, zo stelde ING. De bank verwacht dan ook dat de overname door EssilorLuxottica gewoon doorgaat.

ING handhaafde het Houden advies op GrandVision met een koersdoel van 28,00 euro.

Het aandeel GrandVision koerste dinsdagochtend 0,2 procent lager op 24,45 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.