VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 24 november 2020

Elon Musk is nu tweede rijkste man op aarde

door SVEN VAN GASSE

Door de uitzonderlijke prestaties van Tesla op de aandelenmarkt, is het vermogen van CEO Elon Musk ook stevig aangegroeid. Momenteel staat hij met een vermogen van $128 miljard op een gedeelde tweede plaats samen met Bill Gates.

Voor een paar uur noteerde Musk zelfs boven Gates, de medeoprichter van Microsoft en de op één na rijkste persoon ter wereld. In de laatste versie van de Bloomberg Billionaires Index, die de 500 rijkste mensen ter wereld volgt, noteren beide mannen weer naast elkaar met een vermogen van $128 miljard.

Het fortuin van Musk is rechtstreeks verbonden met dat van Tesla. Zijn grootste positie zijn de aandelen van het bedrijf waarvan hij volgens Bloomberg ongeveer 20% van bezit.

Het jaar 2020 is voor veel mensen een rotjaar geweest, maar dit geldt niet voor de portefeuille van Musk. Tot nu toe is het aandeel van Tesla in 2020 met meer dan 520% gestegen. Hierdoor is een geschatte $100 miljard aan zijn rijkdom toegevoegd.

The best is yet to come

Momenteel is Amazon CEO Jeff Bezos de rijkste persoon op aarde, met een geschatte waarde van $182 miljard.

Buiten Tesla houdt Musk zich ook bezig met SpaceX, het ruimtevaartbedrijf dat sinds kort nauw samenwerkt met NASA. Hiernaast is hij ook vader van 6 kinderen en de voorzitter van de Musk Foundation. Deze organisatie ondersteunt onderzoek naar hernieuwbare energie en mensen in de ruimte.

Sommige geloven dat het beste voor Musk nog moet komen. Vorige week werd Tesla toegelaten tot de S&P 500, één van de belangrijkste indexen ter wereld, waardoor er opnieuw een mijlpaal werd bereikt.

Tesla steeg op maandag met meer dan 6,5% waardoor het een nieuwe all time high van $521,9 bereikte.

Bron: CNN

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.