Nederland - 13 mei 2021

Elon Musk doet cryptomarkt crashen

door SVEN VAN GASSE

Elon Musk heeft op zijn eentje de hele cryptomarkt doen crashen. Musk kondigde aan dat Tesla bitcoin niet meer zal accepteren als betaalmiddel voor haar voertuigen. Het bedrijf maakt zich zorgen over de enorme hoeveelheid energie die nodig is om bitcoin te minen.

Om bitcoin te minen is er enorm veel energie nodig. Deze energie zou steeds vaker afkomstig zijn van fossiele brandstoffen zoals steenkool. Dit past uiteraard niet in het groene plaatje van de elektrische autobouwer.

De verrassende ommekeer van Musk heeft een heuse sell-off veroorzaakt van bitcoin. Bitcoin daalde met meer dan 14% waardoor het terugzakte tot onder de $50 000.

Herhaling van 2018?

De aankondiging van Musk treft niet alleen bitcoin maar de volledige cryptomarkt. De enorme rally van bitcoin eerder dit jaar zorgde ervoor dat kleinere munten mee konden liften op dit succes. Als blijkt dat bitcoin voorlopig haar hoogtepunt heeft bereikt, kan dit leiden tot een uittocht van speculanten die snel geld probeerden te verdienen.

Ethereum, de tweede grootste cryptomunt, daalde met 14%. Dogecoin bereikte eerder deze maand een all time high van 74 cent. Op dit moment wordt de munt echter verhandeld aan iets meer dan de helft van zijn record.

Hoewel deze daling op de cryptomarkt slechts een tijdelijke correctie kan zijn, maken beleggers en speculanten zich toch zorgen dat dit kan uitdraaien tot een crash zoals we die van 2018 kennen.

Op het einde van de rally in 2017, wendden beleggers zich ook naar kleinere munten omdat de winsten van bitcoin niet meer bevredigend waren. Uiteindelijk werd dit de start van de crash op de cryptomarkten waarbij verschillende munten meer dan 80% van hun waarde verloren.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.