Europa - 9 april 2020 - Aandelen

Effecten corona duidelijk zichtbaar bij Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De maanden april en mei worden waarschijnlijk de zwaarste maanden in de geschiedenis van de moderne luchtvaart als gevolg van de corona-pandemie. Dit schreef analist Quirijn Mulder van ING donderdag naar aanleiding van de vervoerscijfers van Air France-KLM.

Voor april en mei verwacht Air France-KLM dat meer dan 90 procent van de geplande capaciteit niet zal worden benut vanwege de gevolgen van de corona-pandemie.

Mulder merkt op dat de maatschappij wel een sterke kaspositie heeft, en kan buigen op de steun van de Franse en Nederlandse overheid, waarmee het de negatieve kasstroom moet kunnen opvangen.

ING kijkt ook vooruit naar het jaar 2021. Terughoudende toeristen en zakenreizigers, overcapaciteit en brandstofkosten kunnen Air France-KLM dan parten spelen.

ING hanteert een Houden advies met een koersdoel van 8,00 euro. Het aandeel Air France-KLM koerste donderdag kort na de beursgong op een groen Damrak 3,0 procent hoger naar 5,45 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel