Nederland - 8 juni 2018 - Beursblik

Eerste signaal voor cyclische teruggang Besi

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van afnemers van BE Semiconductor Industries daalt en dat is normaliter één van de eerste signalen voor een cyclische neergang. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag na een roadshow met CEO Richard Blickman van Besi.

De Jong merkte daarbij op dat de huidige geopolitieke spanningen ook geen steuntje in de rug zijn.

Bij een bedrijf als Besi is de zichtbaarheid beperkt, vaak niet langer dan één kwartaal, aldus de analist van NIBC.

Voor het lopende tweede kwartaal mikt Besi op een omzet die op kwartaalbasis met 10 tot 15 procent zal stijgen.
De marge zal naar verwachting uitkomen op 55 tot 57 procent en de operationele kosten zullen met 5 tot 10 procent dalen op kwartaalbasis.

Op basis van deze outlook en de vooruitzichten van VLSI rekent De Jong op een omzet in het tweede kwartaal van 170 miljoen euro. De analist denkt dat de omzet in de tweede jaarhelft 8,5 procent hoger zal uitvallen dan de laatste zes maanden van 2017. Daarbij zal de orderinstroom in het tweede kwartaal een betere indicatie geven voor wat er voor de tweede jaarhelft verwacht mag worden.

De Jong wees er verder op dat Besi de afgelopen jaren aan marktaandeel won en “er is geen reden dat dit zal veranderen”. Daarbij toonde CEO Blickman tijdens de roadshow volgens de analist “veel zelfvertrouwen”.

NIBC heeft een Accumuleren advies op Besi met een koersdoel van 38,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.