Europa - 17 januari 2022 - Aandelen

Dure overname dreigt voor Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Unilever verlegde de laatste jaren zijn focus van kleinere overnames naar grote, transformatieve deals en het nieuws dat Unilever drie keer heeft geboden op de consumententak van GlaxoSmithKline toont dat Unilever nu ook de daad bij het woord voegt. Dit stelt Bank of America maandag in een rapport.

Het laatste bod van 50 miljard pond kon de Britse farmaciereus nog altijd niet bekoren. En nu GSK het bod als te laag bestempelde, vrezen de analisten van de Amerikaanse bank dat een overnamedeal wel eens duur dreigt te worden.

De analisten begrijpen waarom Unilever de overname aantrekkelijk vindt. Unilever kampt met zwakke omzetgroei, wat zeker deels komt door te sterke focus op winstgevendheid en gebrek aan bereidheid om te investeren, volgens Bank of America.

GSK Consumer Health is leidend in categorieën die sneller groei. Maar er zijn ook uitdagingen: mondzorg en voeding zijn slechts goed voor 5 procent van de omzet van Unilever en daardoor zijn er niet veel synergieën mogelijk. Ook zien de analisten mededingingsproblemen, omdat het marktaandeel in mondverzorging Europa met meer dan 35 procent zal stijgen.

Een hoger bod van Unilever zou of in aandelen moeten gebeuren, of flinke desinvesteringen vergen, om de schuld niet te hoog te laten oplopen, waarschuwt de Amerikaanse bank.

Bank of America heeft een Neutraal advies op Unilever met een koersdoel van 45,00 pond.

Unilever noteerde maandag in Londen 6,9 procent lager op 36,64 pond.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.