Nederland - 25 november 2021 - Marihuana

Duitsland wil cannabis legaliseren

door SVEN VAN GASSE

De centrumlinkse sociaaldemocratische partij, de Groenen en de Vrije Democratische Partij van Duitsland hebben op woensdag een akkoord bereikt om samen het land te besturen. De coalitie bereikte een overeenstemming over plannen om cannabis voor recreatief gebruik aan volwassenen te legaliseren.

De koers van het Duitse cannabisbedrijf SynBiotic zijn donderdag sterk gestegen, na de bekendmaking van het nieuws. De aandelen van het in München gevestigde bedrijf stegen op de beurs van Frankfurt met 33%. Het bedrijf heeft nu een marktkapitalisatie van €100 miljoen.

Onder leiding van Lars Muller wil Synbiotic cannabisverbindingen gebruiken om aandoeningen als chronische pijn, stress en slaapproblemen te behandelen.

Explosieve groei

Alexander Galitsa, analist bij investeringsbank Hauck and Aufhauser, ziet de toekomst voor de sector rooskleurig in. Hij schreef in een nota aan klanten dat de Duitse cannabismarkt klaar is voor een explosieve groei in de komende jaren.

Galitsa wees op studies waaruit blijkt dat de legalisering van cannabis jaarlijks tussen de €3,4 en €4,7 miljard euro aan belastingen kan opleveren. Hiernaast zouden er naar schatting 27 000 nieuwe jobs gecreëerd worden.

Recreatief gebruik van cannabis werd eind 2018 in Canada gelegaliseerd. De jaarlijkse inkomsten in het land hebben de kaap van €2 miljard reeds overschreden, aldus Galitsa. Belangrijk is dat Canada aanzienlijk minder inkomsten telt, waardoor de potentiele inkomsten voor Duitsland veel hoger liggen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.