Europa - 4 augustus 2020 - Aandelen

DSM presteert weer beter dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het tweede kwartaal opnieuw op alle fronten weten te verrassen. Dit concludeerden de analisten van ING dinsdag.

De enige tegenvaller was dat de EBITDA-marge 0,4 procentpunt achter bleef op de consensus. Maar met 18,0 procent zat het speciaalchemiebedrijf nog wel ruim boven de 17,2 procent die ING had voorzien.

De omzet bij de tak Nutrition steeg met 9,1 procent, waar ING op een vlakke ontwikkeling had gerekend. Reden ook dat DSM voor heel dit jaar blijft rekenen op een omzetgroei voor Nutrition van ten minste 5 procent.

Bij Materials daalde de omzet met 25 procent, maar dat was nog altijd een meevaller, zei ING.

“Al met al een goede set resultaten van DSM in een erg uitdagende markt. Maar of dit voldoende is om de erg optimistische verwachtingen, die ook in de koers zijn ingeprijsd, tevreden te stellen, moet nog blijken”, aldus analist Reginald Watson van ING.

De bank heeft een verkoopadvies op DSM met een koersdoel van 90,94 euro. Het aandeel daalde dinsdag 3,0 procent naar 128,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.