Nederland - 9 november 2020 - Marihuana

Driedubbel prijs voor cannabisaandelen

door SVEN VAN GASSE

Cannabisaandelen hebben in 2020 niet bepaald goed gepresteerd. De maand november heeft hier echter verandering in gebracht met drie keer goed nieuws in iets meer dan een week tijd.

Ten eerste hebben verschillende staten in de Verenigde Staten het gebruik van recreatieve marihuana gelegaliseerd. Vervolgens won Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Biden is een groot voorstander van de decriminalisatie van cannabis.

Tot slot meldden Canopy Growth en Aurora Cannabis, twee toonaangevende cannabisbedrijven, op maandag beter dan verwachte resultaten. De aandelen van de bedrijven stegen respectievelijk met 10% en 20%.

Bedrijfsleiders in de sector zijn duidelijk tevreden met de uitkomst van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Door de veranderingen in het politieke landschap zou de industrie enorme stappen voorwaarts kunnen maken.

David Klein, CEO van Canopy, stelt:

Wij geloven dat de Biden-winst een belangrijke stap is op weg naar de federale acceptatie van marihuana op de Amerikaanse markt.

Volledige decriminalisatie

Volgens Klein is er een duidelijk draagvlak onder de Amerikaanse bevolking voor de volledige legalisatie van marihuana voor volwassen. Legale marihuana zal volgens de CEO de norm worden.

De druk op het Congres zal verhoogd worden om grote federale hervormingen, inzake cannabisbeleid, door te voeren in de zeer nabije toekomst.

Ook Miguel Martin, CEO van Aurora, heeft er een goed oog in dat de Verenigde Staten cannabis uiteindelijk helemaal zullen decriminaliseren.

De twee bedrijfsleiders hopen ook meer producten in de Verenigde Staten te lanceren die geen THC, het psychoactieve bestanddeel van cannabis, bevatten. Canopy heeft vorige week bijvoorbeeld een nieuwe lijn van dranken onthuld waarin cannabidiol (CBD), het bestanddeel waarvan je niet high wordt, verwerkt is.

Martin besluit:

We merken zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd een toenemende openheid naar marihuana. Dit belooft veel goeds voor de marihuanasector.

Bron: CNN

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.