Europa - 1 juli 2020 - Beursbrink

Dramatisch tweede kwartaal Heineken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het tweede kwartaal een “perfecte storm van negatieve factoren” om de oren gehad. Dit stelde analist Edward Mundy van Jefferies woensdag in een vooruitblik op de komende kwartaalcijfers.

Jefferies wees onder meer op de coronamaatregelen die vooral in Mexico en Zuid-Afrika te volumes van de Amsterdamse bierbrouwer hard drukten. Maar ook de omzet per hectoliter daalde door een ongunstige geografische mix.

Voor het tweede kwartaal rekent Mundy op “zwakke resultaten” met een autonome volumedaling van krap 26 procent.

In de eerste zes maanden verwacht de analist dat de volumes met 15 procent terugliepen en de omzet met bijna 20 procent. De EBIT is hierdoor volgens Mundy bijna gehalveerd.

De analistenconsensus rekent voor 2020 op een EBIT van 3 miljard euro. Dat was eerder nog 3,4 miljard. Toch is dit volgens Mundy nog onvoldoende bijstelling. Hij zelf rekent op 2,56 miljard euro, op een omzet van 19.583 miljoen euro, een autonome krimp van 12,0 procent.

In 2019 was Heineken nog goed voor een omzet van 23.894 miljoen euro met een EBIT van nipt meer dan 4 miljard euro.

Bij de aanstaande halfjaarcijfers is Mundy benieuwd naar de zienswijze van de nieuwe CEO Dolf van den Brink. Die zal volgens de analist blijven inzetten op een superieure omzetgroei op de middellange termijn. “Maar vermoedelijk wel wat nuances aanbrengen”, denkt hij.

Jefferies heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 75,00 euro.

Het aandeel Heineken daalde woensdag 1,1 procent naar 81,16 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments