Nederland - 14 december 2021 - crypto

Dogecoin knalt 20% hoger

door SVEN VAN GASSE

De laatste tijd was het stil rond dogecoin, één van de meest populaire cryptocurrencies van afgelopen jaar. Op dinsdag schoot de munt echter maar liefst 23% omhoog. Wie anders dan Elon Musk kon hiervoor de oorzaak zijn?

Elon Musk verklaarde dat Tesla dogecoin zou accepteren als betalingen voor sommige van zijn producten. Musk heeft reeds vaak gesproken over dogecoin. Hij noemde de munt zijn favoriete crypto en vernoemde dogecoin in zijn optreden op “Saturday Night Live”.

Dogecoin was aan het begin van dit jaar slechts een fractie van een penny waard. In mei bereikte de munt echter een recordprijs van meer dan 74 cent. Sindsdien is dogecoin sterk gedaald, tot slechts 20 cent per munt. Hierdoor noteert dogecoin aan een verlies van meer dan 70% ten opzichte van zijn all time high.

Meme coin

Dogecoin is in 2023 begonnen als een grap door de makers Billy Markus en Jackson Palmer. De naam is afgeleid van de Japanse shiba inu hond, die de originele “doge meme” inspireerde. Hiernaast zorgden tweets van Elon Musk en een golf van retail beleggers eerder dit jaar voor een speculatieve stormloop op dogecoin.

Om deze reden noemen verschillende beleggers dogecoin een zogenaamde meme coin naar analogie met de meme stocks als GameStop en AMC.

Dogecoin heeft onlangs wel een rivaal gevonden in shiba inu. Dit is wederom een meme coin die zichzelf aankondigde als de “dogecoin killer”. Shiba inu is momenteel de 13e grootste munt in marktwaarde. Op een gegeven moment was shiba inu zelfs groter dan dogecoin.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.