Europa - 18 februari 2020 - Beursbrink

Diverse aanjagers voor marge DSM in 2020

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft verschillende ijzers in het vuur om in 2020 een verdere groei van de marges te realiseren, maar zal wel een negatieve impact ondervinden van de varkenspest. Dit voorzien analisten van UBS dinsdag in een rapport.

Zo zal het speciaalchemiebedrijf profiteren van de recent aangekondigde herstructurering van Nutrition. Volgens UBS kan DSM zo 30 miljoen euro aan kosten besparen. UBS verwacht dat de impact van de Afrikaanse varkenspest op de marges in 2019 ten minste 10 basispunten is geweest.

Bovendien voorzien analisten dat de vitamineprijzen, mits deze op het huidige niveau blijven, 200 basispunten toevoegen aan de groepsmarges, op korte termijn geholpen door de afgenomen productie in China. China is goed voor ongeveer 55 procent van de mondiale vitamineproductie.

“Deze positieve factoren zullen zwaarder wegen dan de gebruikelijke kosteninflatie, de risico’s van het coronavirus en de onderliggende volumezwakte bij zowel Materials als Nutrition.”

UBS handhaafde het koopadvies op DSM met een koersdoel van 126,00 euro. Het aandeel DSM verloor dinsdagochtend op een rood Damrak 1,0 procent op 113,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.