Nederland - 11 september 2022 - crypto

Dit moest je doorstaan om 200.000% winst op Bitcoin te behalen

door VINCE

“Stel ik had 10 jaar geleden BTC gekocht, dan was ik nu miljonair geweest!”. Vaak genoeg zijn er mensen die uitspraken als deze maken. Echter zo makkelijk als ze het laten lijken is het meestal absoluut niet. De kans dat je Bitcoin in de tussentijd al lang had verkocht of verloren is namelijk zeer aanzienlijk, waardoor je 200.000% na 10 jaar hoogstwaarschijnlijk nooit had bereikt. We belichten in dit artikel de vele probleempunten die je had kunnen tegenkomen in het 10 jaar lang aanhouden van Bitcoin. 

Crypto-expert Dan McArdle ziet ook in dat de kans van BTC sinds het begin aan kunnen houden erg klein is. Daarom deelde hij onlangs via Twitter een flinke lijst met problemen die je zou moeten doorstaan of ontwijken om de 200.000% winst te kunnen behalen.

De probleempunten

Hieronder een lijstje van de tien problemen die McArdle noemde bij het aanhouden van BTC:

 1. Het niet verkopen van een geen 10-bagger, dat meestal een topcarrière-investering voor mensen is.
 2. Dan ook nog eens niet de 100-bagger verkopen dat hoogstwaarschijnlijk iemands hele leven zou kunnen veranderen.
 3. Gevaren als gehackt kunnen worden of in een scam terecht komen 10 jaar lang kunnen vermijden.
 4. Jouw BTC-coins niet hebben staan op een van de 50% van de crypto-exchanges die vóór 2015 catastrofaal zijn geëindigd. Evenals die coins bewaren in een van de vele vroege “web wallets” die ook slecht afliepen. Maar vooral niet vergeten dat je de coins überhaupt hebt in een van de wallets, samen met het vergeten van je wachtwoord van die wallet. Natuurlijk je oude computer in de vuilnisbak gooien is ook een no-go.
 5. Denken dat je te laat bent als je in 2010/2011 BTC wil aankopen.
 6. Niet er in stappen voor de tech erachter, wat kan leiden tot acties als het kopen van een pizza in 2010 voor 80.000 bitcoins.
 7. Dan het lijstje van mensen/groepen die je 10 jaar lang compleet zou moeten negeren:
  • Luister niet naar de media
  • Luister niet naar de academische wereld
  • Luister niet naar politici
  • Luister niet naar financiële “experts”
  • Luister niet naar (waarschijnlijk) je vrienden en familie
 8. Je kan ook niet depressief worden en gaan verkopen tijdens een van de 4 berenmarkten in die tijd toen BTC maandenlang 80%+ daalde en op dat niveau gewoon bleef zitten. Ook niet als je tijdens een van de 4 berenmarkten cash nodig hebt om levenskosten te kunnen dekken.
 9. Geen leverage traden met jouw BTC tijdens de covid-crash.
 10. Niet vallen voor een van de duizenden altcoins die zijn ingestort in ruil voor jouw Bitcoin.

Zo kan de lijst nog pagina’s doorgaan en zijn dit ook nog niet alle punten die McArdle al benoemde. Dit geeft dus al aan dat stel dat je daadwerkelijk op het juiste moment in Bitcoin was gestapt, het nog steeds een enorm lastige route was geweest om niet voor een te vroege verkoop te kiezen.

De mensen die het wel gelukt is om aan te houden, zouden als reden kunnen hebben dat ze sinds dag 1 geloofde in de tech achter Bitcoin. Maar het kan ook zijn dat ze hun wachtwoord/locatie van de bitcoins waren vergeten, en zich dit na 10 jaar plots kunnen herinneren.


Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.