Europa - 24 juni 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Deutsche Bank zet Heineken op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft vrijdag het advies voor Heineken verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel werd daarbij bijgesteld van 97,00 euro naar 106,00 euro.

De Duitse bank omschrijft de bierbrouwer als een kwalitatief hoogstaand en met name defensief aandeel, dat handelt op een aantrekkelijke waardering met ruimte voor een opwaartse bijstelling van de verwachtingen op een moment dat ‘downgrades’ voor de bredere markt juist waarschijnlijker zijn, vanwege de economische tegenwind.

Heineken slaagt er volgens analist Mitch Collett goed in orde hogere kosten door te berekenen aan de klant. Daarbij lukt het de brouwer ook goed om de kosten in de hand te houden. De EBIT zal in 2023 flink hoger uitvallen dan de analistenconsensus nu verwacht, denk Collett.

Door deze tegenstelling verwacht Deutsche Bank dat het aandeel Heineken zowel absoluut als relatief, dat wil zeggen afgezet tegen de bredere aandelenmarkt, goed zal presteren.

Het aandeel Heineken is vrijdag in Amsterdam kort na de beursgong onder de AEX aandelen de grootste stijger met 2 procent op 89,78 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.