Nederland - 12 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Deutsche Bank verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 23,50 naar 19,50 euro met handhaving van het Houden advies.

Analist Niamh McSherry merkte daarbij op dat voor het Belgisch-Nederlandse concern steeds meer winstdruk dreigt in de Verenigde Staten als gevolg van de overname van Whole Foods door Amazon.

De marktvorser stelde daarnaast voor de rapportage op 9 augustus over het tweede kwartaal haar taxaties voor de vergelijkbare omzetgroei en marge opwaarts bij, maar ziet tegelijk een negatief wisselkoerseffect als gevolg van de zwakke dollar tegenover de euro. Dit leidde tot een neerwaartse bijstelling met 2 procent voor de omzetverwachtingen van Ahold Delhaize voor heel 2017, maar tegelijk tot een verhoging van de winsttaxatie per aandeel met 2 procent.

De analist verwacht voor het tweede kwartaal voor Ahold Delhaize een EBIT-marge van 3,9 procent, een stijging van 0,3 procentpunt, bij een EBIT van 631 miljoen euro. Zij voorziet ook hogere synergievoordelen dan door het Nederlands-Belgische concern zelf aangekondigd.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 16,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.