Europa - 29 juni 2021 - Aandelen

Deutsche Bank verhoogt koersdoel ArcelorMittal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor het aandeel ArcelorMittal verhoogd van 32,00 naar 36,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Duitse Bank.

De bank wijst op een herstel van de onderliggende vraag en voorziet een flinke stijging van de prijzen, wat reden is om de taxaties voor het operationeel resultaat (EBITDA) voor het tweede kwartaal te verhogen naar 4,6 miljard dollar.

Deutsche Bank wees onder meer naar de gestegen marges en veranderingen in het Chinese handelsbeleid maken volgens de analisten dat de marges in de Westerse markten ook lang hoog zullen blijven.

Met het nieuwe koersdoel zit de bank ruim boven het gemiddelde koersdoel voor het aandeel, maar toch ziet deze voor dit jaar nog voldoende opwaarts potentieel. Voor 2022 en 2023 is de bank wat dat betreft zelfs nog positiever gestemd.

Ook is Deutsche Bank goed te spreken over de vrije kasstroom van ArcelorMittal. “Die geeft flinke munitie om aandeelhouders te belonen.”

Het aandeel ArcelorMittal noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 25,63 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.