Nederland - 20 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Deutsche Bank haalt Philips van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het advies voor Philips verlaagd van Kopen naar Houden, maar handhaafde het koersdoel op 34,00 euro.

De analisten van de bank constateerden dat Philips in de laatste fase is terechtgekomen van het transformatieproces die het bedrijf ondergaat. Volgens de Duitse bank is het nu vooral de vraag of Philips zijn kaspositie verstandig weet aan te wenden in een vermoedelijk vlot consoliderende sector.

De bank verlaagde de verwachtingen voor de winst per aandeel Philips met 5 procent vanwege het kleinere belang in Philips Lighting en recente schommelingen op de valutamarkten.

“Ervan uitgaande dat de tak Light volledig wordt afgestoten, zal de winst per aandeel in 2018 verder verwateren”, stelden de analisten van Deutsche Bank.

Tot slot wees de bank erop dat het aandeel Philips het afgelopen jaar met ruim 50 procent is gestegen, dankzij de gunstigere omstandigheden voor de marges en het vooruitzicht dat het aandeel niet lager onder de noemer capital goods zal vallen, maar onder medtech, waar de multiples hoger zijn.

Het aandeel Philips sloot maandag, op een groen Damrak, 6,5 procent hoger op 33,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.