Nederland - 23 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Desinvestering Wolters Kluwer toont sterke discipline

(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft met de verkoop van Corsearch laten zien dat het gedisciplineerd is om activiteiten af te stoten die niet langer tot de kern van het bedrijf behoren. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities.

De uitgever van bedrijfssoftware liet maandagochtend weten het onderdeel Corsearch, dat zich richt op handelsmerken, voor 140 miljoen dollar te verkopen aan Audax Private Equity. Volgens Devos volgt de desinvestering op de gedisciplineerde aanpak van het bedrijf om de portefeuille aan te scherpen. Naast de desinvestering van Corsearch, nam Wolters Kluwer in de afgelopen periode Triad Professional Services en Vcorp Services over en stootte het Indirect Loan Originations en Transport Services af.

Vanwege een langere omzetcyclus, een goed gevulde pijplijn en een verbeterd renteklimaat, verwacht Devos dat de autonome omzetgroei van Wolters Kluwer in het tweede helft van 2017 zal aantrekken, hetgeen zal leiden tot een autonome groei van circa 2,4 procent in heel het jaar.

In het licht van de verschillende desinvesteringen en overnames dit jaar, verwacht KBC dat onder de streep de investeringen dit jaar zullen uitkomen tussen de 170 miljoen en 200 miljoen euro.

KBC handhaafde het Accumuleren advies op Wolters Kluwer met een koersdoel van 41,00 euro. Op een licht lager Damrak koerste het aandeel maandagochtend 0,5 procent lager op 41,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.