Nederland - 11 maart 2021 - crypto

DeFi coins outperformen de cryptomarkt

door SVEN VAN GASSE

De afgelopen week vond er een kering in de cryptomarkt plaats. Een specifieke groep cryptomunten deed het veel beter dan de brede markt. We noemen deze ook wel DeFi coins. Als gevolg van lagere transactiekosten op het ethereum-netwerk, waar de meeste DeFi coins actief zijn, kunnen de applicaties achter deze coins meer omzet generen, met een stijging tot gevolg.

DeFi is een afkorting van Decentralized Finance. Dit is een verzamelnaam voor cryptomunten met daarachter een financiële dienst. Zoals bankieren, handel of verzekeringen. Allemaal digitaal op de blockchain, zonder een centrale partij die de zaken uitmaakt.

De DeFiPulse Index, wat een soort ETF is van DeFi coins, is de afgelopen week fors hoger gegaan. Hiernaast kende UniSwap, één van de grootste DeFi coins, de afgelopen week met zo’n 15%.

In de nieuwe cryptovideo bespreekt Raja de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt. Vanaf 2.50 wordt DeFi besproken.

Nieuw financieel systeem

Sinds het ontstaan van blockchain, wordt er reeds gezegd dat dit de toekomst is van het financiële systeem. Hoewel dit in het verleden slechts een vage droom was, komt deze visie door onder andere DeFi steeds dichterbij.

Sinds 2020 groeit DeFi aan een verbazingwekkend tempo en zijn er miljarden dollars in het ecosysteem gepompt. De groei wordt voornamelijk geleid door applicaties, ook wel protocols genoemd, die op de ethereum blockchain gebouwd zijn.

DeFi protocols maken het onder andere mogelijk om op grote schaal geld te lenen of uit te lenen tussen onbekende personen en zonder tussenpersonen. Deze protocols zijn heel inclusief omdat iedereen er op elk moment, vanaf elke locatie en met elk bedrag mee kan werken.

Bron: Forbes

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.