Nederland - 30 september 2022 - crypto
door VINCE

De top 10 crypto’s van de 100 grootste Ethereum whales

Grote spelers met veel invloed of waarde worden altijd en overal in de gaten gehouden. Zo ook in de wereld van crypto. Het gaat dan om de crypto whales, ook wel ’s werelds grootste wallets. Op ieder hun eigen manier is het hen gelukt om een enorm kapitaal op te bouwen. En daarom kan het heel interessant zijn om te volgen hoe ze dit kapitaal verder beheren. 

Whalestats volgt tot 5000 van de grootste Ethereum-wallets (de “whales”), die gemiddeld $10.906.368 waard zijn en een gemiddelde van 7,699 ETH, 6 tokens en 1 NFT holden. Welke 10 tokens de 100 grootste whales op het moment bezitten tonen we hieronder.

De top 10 crypto holdings

In onderstaande grafiek is het lijstje te zien met de 10 populairste crypto-tokens onder de 100 grootste whales:

De op een na grootste cryptomunt ETH staat veruit op plek 1 met een gemiddelde geldhoeveelheid in whale-wallets van ruim 20 miljoen dollar. Soortgelijke stablecoins USDC en USDT nemen plek 2 en 3 op zich.

Vergelijking met 3 maanden terug

Begin juli wierpen we ook een blik op de top 10 holdings van de top 100 whales. Zie de lijst van destijds hieronder:

Zoals je kunt zien zag de lijst er toen vrij anders uit. De huidige gemiddelde hoeveelheid in ETH is slechts zo’n 10% van de hoeveelheid in juli. Ook van de hoeveelheid in SHIB is nu nog ongeveer en kwart over.

Hoewel je de whales dus zeker in de gaten kan houden, is niet een goed idee om de whales blindelings te volgen. Want ze zijn niet bang om een positie snel te verkopen als het ze niet meer aanstaat.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.