Nederland - 3 mei 2022 - crypto

De recentste crypto hype ‘.eth-domeinnamen’ en zo verdien je er geld aan

door VINCE

.eth-domeinnamen zijn al jaren een begrip en is simpel gezegd een korte URL voor een enorm lang cryptoadres. Verschillende grote merken en celebrities hebben inmiddels al hun eigen domeinnaam veiliggesteld waaronder het Amerikaanse biermerk Budweiser en de presentator Jimmy Fallon.

In de afgelopen week zien we een stormloop op deze .eth-domeinnamen. Deze URL’s zijn veilig te stellen via de Ethereum Name Service (ENS) tegen een fee. Via Tokenterminal zien we in eind april een enorme stijging van ENS zijn omzet, dat bestaat uit de betaalde fees voor domeinnamen:

Wat is de reden voor de stormloop op ENS domeinnamen?

De reden dat de domeinnamen zo populair zijn is de mogelijkheid om ze door te verkopen via Opensea. Dit creëert een erg simpele manier om snel geld te verdienen, net zoals bij de handel in normale domeinnamen als .com of .nl. De .eth-domeinnamen die het laatst zijn verkocht kan je op deze pagina terugvinden.

De populairste domeinnamen blijken namen te zijn die 4 cijfers of minder bevatten, zoals de 4400.eth-domeinnaam in de afbeelding hierboven. Deze werd verhandeld voor 1,22 ETH, wat omgerekend maar liefst 3451,77 dollar is! Eigenaren van domeinnamen die 4 cijfers of minder bevatten, krijgen ook automatisch toegang tot de exclusieve Discord-kanaal genaamd de 10kclub.

De .eth-domeinnamen zijn momenteel zelfs zo populair dat zijn dagelijks handelsvolume het handelsvolume van de Bored Ape Yacht Club overtroffen heeft!

Pas op voor scams!

Net als genoeg andere hypes, is ook deze hype gevoelig voor scams. Zie bijvoorbeeld de domeinnaam hieronder:

Dit lijkt een van de meest gewilde 4-cijfer-of-minder .eth-domeinnamen te zijn, omdat het 4 cijfers lijkt te hebben. Je zou dus zeggen dat deze relatief gezien best wat waard zou moeten zijn. Maar als je goed kijkt is de zogenaamde 1 juist een kleine L, en daarmee daalt de waarde en populariteit sterk.

Let onder andere hierop dus goed bij het aanschaffen van een .eth-domeinnaam dat 4 of minder getallen bevat!

Hoe koop je een .eth-domeinnaam?

De laatste vraag die dan natuurlijk gesteld moet worden is hoe je een .eth-domeinnaam kunt aanschaffen. 2 manieren om dit te doen leggen we hieronder uit:

1: ENS

Dit kan ten eerste via de Ethereum Name Service. Ga hiervoor naar deze pagina: https://app.ens.domains/. Bij de zoekbalk vul je vervolgens een naam naar wens in. Let op, deze naam moet wel nog beschikbaar zijn (dan staat er available achter de naam) anders kun je op deze manier geen eigenaar worden van die domeinnaam!

In dit voorbeeld is de .eth-domeinnaam 325034 gebruikt:

Bij het aanmelden kan je de duur van je domeinnaam bepalen en krijg je de prijs te zien voor het aanmaken. Om vervolgens de .eth-domeinnaam te kunnen activeren moet je wallet (bijvoorbeeld MetaMask) gekoppeld zijn om te kunnen betalen. Dit doe je door op de homepagina van de ENS app links bovenin op “Connect” te drukken. Daarmee krijg je de volgende wallets te zien die je kan verbinden:

Zorg er wel voor dat er Ether in je wallet zit anders zal je niet kunnen connecten! Zodra je jouw domeinnaam gekozen hebt voer je de betaling door en voilà de domeinnaam is van jou.

2: Opensea

De andere manier is via Opensea. Via deze pagina zijn alle .eth-domeinnamen te vinden die op dit moment te koop zijn via Opensea.

Een voorbeeld is deze 4904.eth-domeinnaam:

Om deze domeinnaam-NFT te kunnen kopen heb je twee opties. De eerste is Buy now en hiermee kan je direct de domeinnaam kopen, maar wel voor de aangeboden prijs van in dit geval 2,8 ETH. Met de andere optie, Make offer, kan je een bieding doen. Hiermee kan je zelf een prijs bepalen en bepaal je ook hoelang jouw bod geldig zal zijn. Voor beide opties moet je crypto wallet aan Opensea verbonden zijn!

De laatste optie is in dit geval een stuk logischer als je kijkt naar de andere offers die al geplaatst zijn (deze vind je door en stukje naar beneden te scrollen op de pagina van een domeinnaam).

Deze offers liggen namelijk zo’n $7.000 onder de vraagprijs en dan is via ‘buy now’ direct de volledige prijs betalen niet zo voordelig. Het is verder wel goed om te weten dat je voor ieder bod dat je uitbrengt een Ethereum gasfee betaalt.

Wanneer jouw offer geaccepteerd is, ben jij eigenaar van de .eth-domeinnaam. Eventueel verkopen kan, zoals eerder vermeld, ook weer gemakkelijk via Opensea.

——-

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.