Nederland - 22 september 2018 - Aandelen

De markten hebben een nieuwe favoriet

door STIJN

De financiële markten hebben hun nieuwe favorieten gevonden, namelijk marihuana aandelen. Sinds begin dit jaar is er meer bewustwording gekomen voor de marihuana industrie onder beleggers en investeerders. Naast Canada komt er ook steeds meer vraag naar de legalisatie ervan in de Verenigde Staten.

Maar met een groeiend aantal onderzoeken naar de medicinale voordelen en de goedkeuring van cannabisproducten voor zowel medicinaal als recreatief gebruik in sommige Amerikaanse staten en geheel Canada, winnen marihuanabedrijven het vertrouwen van meer investeerders en beleggers.

BDS Analytics schat dat wereldwijde bestedingen aan cannabisproducten in 2020 met 230 procent tot 32 miljard doller zullen stijgen. In februari werd het eerste marihuanabedrijf genoteerd op een Amerikaanse beurs met de IPO van de Cronos Group, een mijlpaal voor de industrie. Sindsdien zijn andere marihuanabedrijven gevolgd met beursnoteringen op de grote beurzen naast Apple, Microsoft en Facebook.

De aandelen van alle beursgenoteerde marihuanabedrijven stegen alleen al in augustus met 96,56 procent. Ter vergelijking, de financiële sector won in dezelfde periode 1,13 procent en de brede S&P 500-index, die 500 bedrijven in 11 sectoren opsomt, is toen slechts 0,74 procent gestegen.

Grote investeerders

Vooral alcohol- en tabaksondernemingen houden de bedrijven in de gaten, zegt CEO van Medical Marijuana, Stuart Titus. Constellation Brands, achter het Corona-biermerk, heeft onlangs 4 miljard dollar geïnvesteerd in Canopy Growth en begin september werd gemeld dat tabaksbedrijf Altria ‘zijn opties in marihuana aan het verkennen is’. Coca Cola heeft onlangs ook interesse getoond.

We believe the market will contribute to economic growth

De interesse in marihuana is grotendeels gebaseerd op de assumptie dat cannabis binnenkort in de Verenigde Staten gelegaliseerd zal worden. Het is momenteel legaal in 30 staten, maar marktkenners verwachten dat het in 2020 volledig legaal zal zijn. Vanaf oktober is cannabisgebruik in Canada legaal, niet alleen voor medische doeleinden, maar ook voor recreatief gebruik.

Bronnen: DW

Foto: Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.