Nederland - 1 maart 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

De 5 meest ondergewaardeerde biotech aandelen

De stijgende rente heeft de biotechindustrie in 2022 zwaar getroffen. Kleine biotechbedrijven hebben immers veel geld nodig voor hun klinische proeven en hoge budgetten voor onderzoek en ontwikkeling. Nu de inflatie wereldwijd begint te dalen, hebben analisten goede hoop dat 2023 opnieuw een sterk jaar kan worden voor biotechbedrijven.

In dit artikel bekijken we de 5 meest ondergewaardeerde biotechaandelen volgens hedgefondsen die gevolgd worden door Insider Monkey.

970x250

#5 iTeos Therapetics

Ticker: ITOS
Aantal hedgefunds: 20
Koerswinstverhouding: 2,64
Marktwaarde: $638 miljoen

iTeos Therapeutics is een biotechbedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van immuno-oncologische behandelingen. Zoals de onderstaande grafiek laat zien, kende iTeos een desastreus 2022. Het aandeel daalde met meer dan 58%.

De winst in het derde kwartaal kwam uit op $0,03. Hiernaast heeft iTeos meer dan $750 miljoen cash op haar balans staan. Dit is zeer belangrijk en van essentieel belang voor biotechbedrijven, daar de onderzoeks- en ontwikkelingskosten naar een nieuw medicijn zeer hoog kunnen oplopen.

#4 Dynavax Technologies Corporation

Ticker: DVAX
Aantal hedgefunds: 22
Koerswinstverhouding: 5,53
Marktwaarde: $1,37 miljard

Dynavax Technologies staat op de vierde plaats in de lijst. Volgens gegevens van Monkey Insider hebben 22 hedgefunds aan het einde van het derde kwartaal een positie in het bedrijf. Aan het einde van het tweede kwartaal waren dit er slechts 18, waaruit blijkt dat het sentiment van hedgefondsen rond Dynavax positief is.

#3 Immatics

Ticker: IMTX
Aantal hedgefunds: 25
Koerswinstverhouding: 15
Marktwaarde: $676 miljoen

Immatics is een Duits biotechbedrijf dat zich richt op gespecialiseerde kankerbehandelingen. Een totaal van 25 hedgefondsen onder de 920 fondsen gevolgd door Insider Monkey meldden een positie in Immatics.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Immatics met maar liefst 133% op jaarbasis. In oktober 2022 kreeg het aandeel een boost nadat het bedrijf positieve resultaten bekendmaakte voor de fase 1-studie van een belangrijke potentiële kankerbehandeling.

#2 AbCellera Biologics

Ticker: ABCL
Aantal hedgefunds: 26
Koerswinstverhouding: 11
Marktwaarde: $2,54 miljard

AbCellera Biologics Inc. is een Canadees biotechbedrijf dat actief is op het gebied van menselijke antilichamen.

Het aandeel van AbCellera kreeg in december een positieve impuls doordat het een samenwerking aanging met het gerenommeerde farmaceutisch bedrijf AbbVie. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst heeft AbbVie het recht om antilichamen te ontwikkelen en de commercialiseren. AbCellera zal betalingen voor het onderzoek ontvangen en komt in aanmerking voor royalty’s op de verkoop van de producten.

#1 Moderna

Ticker: MRNA
Aantal hedgefunds: 44
Koerswinstverhouding: 5,80
Marktwaarde: $61,50 miljard

Moderna is het meest ondergewaardeerde biotechaandeel volgens hedgefunds. Onlangs gaf de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een positief signaal voor een RSV-vaccin dat het bedrijf aan het ontwikkelen is. Hiernaast is de pijplijn van Moderna goed gevuld met  ontwikkelingsprogramma’s voor vaccins tegen verschillende virussen, geneesmiddelen voor kanker en zeldzame ziekten.

Volgens financiële uitgever Barrons heeft Moderna een concurrentieel voordeel. Hierdoor kan het sneller geneesmiddelen ontwikkelen en op schaal produceren dan andere bedrijven.

Ook zal Moderna volgens Barrons kunnen genieten van een recurrente inkomstenstroom van miljarden dollars door de vaccins die het bedrijf uitbrengt. Barrons stelt:

Ervan uitgaande dat COVID-boosters worden gecombineerd met griep- en RSV-vaccins in één injectie, denken wij dat de jaarlijkse recurrente inkomsten voor ademhalingsvaccins ten minste $5 tot $10 miljard bedragen.

Bron: Insider Monkey
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

noter onaylı tercüme

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.