Smallcap Pro - 13 januari 2023 - Aandelen
door VINCE

5 Buffett-aandelen om te kopen en voor altijd te behouden

Sinds Warren Buffett in 1965 een meerderheidsbelang in Berkshire Hathaway kocht, heeft het aandeel duizelingwekkende winsten geboekt van meer dan 2.677.400%! Inmiddels is Berkshire ’s werelds zesde grootste beursgenoteerde onderneming en heeft het zijn meest explosieve groei wel gehad. Maar dat neemt zeker niet weg dat het een van de best geleide investeringsconglomeraten ter wereld is, en het in 2022 de S&P 500-index absoluut heeft verslagen. 

Met deze uitstekende prestaties in gedachten, kijken we naar vijf ‘Buffett-aandelen’ die alles in huis hebben om langetermijnwinsten voor uw portefeuille te behalen.

#1 Snowflake (SNOW)

  • Marktwaarde: 44 miljard dollar
  • Huidige prijs: $139,71

Met een marktwaarde van $44 miljard en het bedrijf gewaardeerd op ongeveer 19,5 keer de verwachte toekomstige verkopen, heeft Snowflake een hoge toekomstgerichte waardering. Zelfs na een grote daling van de aandelenkoers in het afgelopen jaar. Met dit waarderingsprofiel is het wellicht een verassing dat de specialist in dataservices een plaats heeft in de aandelenbezit van Berkshire. Er zijn waarschijnlijk twee redenen waarom Buffett toch Snowflake in de portefeuille heeft zitten:

Ten eerste maken aanbieders van cloudinfrastructuur (o.a. Amazon, Microsoft en Alphabet) het bedrijven en instellingen niet gemakkelijk om gegevens die met hun respectieve diensten zijn gegenereerd, te combineren en te analyseren. Het data-warehousing platform van Snowflake lost dit cruciale probleem op.

Ten tweede heeft SNOW een enorme groeimogelijkheid in het verschiet. Het bedrijf zal namelijk hard groeien naarmate de vraag naar zijn datawarehousing-service toeneemt en er meer applicaties worden gebouwd en geschaald bovenop zijn technologie.

#2 Amazon (AMZN)

  • Marktwaarde: 970 miljard dollar
  • Huidige prijs: $95,05

Berkshire Hathaway kocht Amazon pas in 2019 en Buffett klaagde dat hij dit niet eerder had gedaan. Toch is de e-commerce gigant vandaag de dag goed voor slechts 0,4% van Berkshire’s totale aandelenbezit. Nu de prijs het afgelopen jaar zo’n 49% is gedaald, zal het geen verassing zijn als ze hun belangen in AMZN zouden vergroten.

Amazon’s forward price-to-sales multiple is onder de 1,6 geduwd. Dit komt door confrontatie met macro-economische druk, die tegenwind heeft gecreëerd voor zijn kernactiviteiten op het gebied van online-detailhandel en cloud. Daarnaast werden de omzetgroei en winstgevendheid ook geschaad door de afnemende corona-gerelateerde vraag.

Toch lijkt het bedrijf nog steeds klaar voor succes op de lange termijn. Magazijn- en leveringsautomatisering bieden wegen naar verbeterde marges in e-commerce. Daarnaast zal Amazon Web Services waarschijnlijk een leidende positie behouden in de zeer belangrijke en invloedrijke markt voor cloud-infrastructuur diensten.

#3 Apple (AAPL)

  • Marktwaarde: 2,1 biljoen dollar
  • Huidige prijs: $133,49

Mobiel computergebruik heeft de manier waarop de wereld communiceert en zaken doet volledig veranderd. Apple heeft hierin een zeer belangrijke rol gespeeld, met hun versie van de smartphone (iPhone). En tot op heden is Apple absoluut dominant gebleven, met zo’n 80% van de winst die wereldwijd wordt gemaakt op de verkoop van smartphones. Ook op het gebied van draagbare technologie loopt Apple voorop (Apple watch, AirPods).

Dit allemaal terwijl commodificatie de neiging heeft om de concurrentie te verhogen en verkoop- en winstpotentieel op te eten.

De ontwerpexpertise en de enorme aantrekkingskracht van het bedrijf, betekenen dat het vaak eindigt met het definiëren van hele productcategorieën. Met deze kracht vinden wij het ook niet gek dat Buffett het aandeel gekocht en nooit meer verkocht heeft.

#4 Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM)

  • Marktwaarde: 413 miljard dollar
  • Huidige prijs: $81,78

Buffett heeft pas recentelijk, in het derde kwartaal, geïnvesteerd in de chipfabrikant TSM. Hiermee onderscheidt TSM zich als het enige pure-play halfgeleiderbedrijf onder de holdings van Berkshire. Buffett waagt hiermee een gok op de langetermijngroei van de halfgeleiderruimte. En de stijgende vraag naar chips lijkt een zeer veilige gok.

In plaats van te concurreren met andere chipspelers om de beste chips voor een bepaalde functie te ontwerpen, heeft TSM een dominante positie in de fabricage van halfgeleiders. Bijna alle topbedrijven op het gebied van halfgeleiderontwerp ter wereld vertrouwen op zijn productiecapaciteiten. TSM controleert zo’n 55% van de wereldwijde chipfabricage-markt, en produceert meer dan 90% van ’s werelds hoogwaardige chips!

Hierbij komen nog de feiten dat het tegen ongeveer 13,5 keer de verwachte winst wordt verhandelt, en een dividend uitkeert van 2,3%. Hiermee biedt deze dominante marktleider een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel voor langetermijnbeleggers.

#5 American Express (AXP)

  • Marktwaarde: 115 miljard dollar
  • Huidige prijs: $153,92

De nummer 5, American Express, maakt een flink deel uit van Berkshire’s holdings, namelijk 6,9%. Door deze grootte bezit Berkshire ook ongeveer 20% van AXP’s totale uitstaande aandelen. Dit laat een indrukwekkende blijk van vertrouwen zien vanuit Buffett, medevoorzitter Charlie Munger en hun team van analisten.

American Express heeft een krachtig merk opgebouwd door lidmaatschapsvoordelen en beloningsprogramma’s te gebruiken, om zo klantloyaliteit op te bouwen. Het bedrijf scoorde ook overwinningen door zich te concentreren op een premium-georiënteerd segment van de creditcard- en financiële dienstensector. Zijn merkcachet vertaalt zich ook nog eens in indrukwekkende prestaties onder millennial en gen-Z leeftijdsgroepen, wat een goed voorteken is voor de toekomst.

Het aandeel handelt tegen ongeveer 7 keer de vrije kasstroom en 14 keer de verwachte toekomstige inkomsten. Hiermee staat AXP goed gewaardeerd voor kapitaalgroei op de lange termijn. Het bedrijf keert ook een dividend uit van ongeveer 1,4%. Dit dividend is 33 jaar lang uitbetaald, zonder een verlaging van uitbetaling door te voeren! Dit laatste aandeel uit het rijtje zal Buffett dus ook zeker niet snel verkopen.

Zouden we deze 5 Buffett-aandelen nu direct kopen?

Het kan natuurlijk altijd interessant zijn om te kijken welke aandelen (mogelijk) ’s werelds beste belegger koopt. Maar voordat je Buffett’s portefeuille met aandelen van grote bedrijven zomaar overneemt, zou je ook eens kunnen kijken wat naar kleinere bedrijven a.k.a. small caps.

In het Smallcap Pro Rapport volgen onze analisten uitsluitend kansrijke small caps. Meestal zal de marktwaarde van deze kansen niet hoger liggen dan 1 miljard dollar. De bovenstaande 5 aandelen zitten hier vanzelfsprekend niet bij.

Bron: Fool.com

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Smallcap Pro

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Smallcap Pro

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

西伯利亚猫要多少钱?

1 jaar geleden

eco generators solar

为什么狗和猫互相争斗和仇恨?

狗可以吃冰淇淋吗?

1 jaar geleden

taste rice noodle

1 jaar geleden

Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.