Nederland - 26 juli 2021 - crypto

Cryptomarkt veert op

door SVEN VAN GASSE

De cryptomarkt had het in 2021 tot nu toe zeer moeilijk. Bitcoin verloor meer dan 50% en sleurde andere coins mee. Na deze moeilijke periode beleefde de cryptomarkt op maandag echter één van haar beste dagen van 2021, dankzij grote technamen.

Bitcoin steeg met meer dan 15% en noteert op een zucht van de $40 000. Dit niveau had de bekendste cryptomunt in meer dan 6 weken niet meer behaald. Ethereum en dogecoin stegen respectievelijk met 10% en 15%.

De koersknal kwam na geruchten dat Amazon bitcoins wilde integreren in hun bedrijf. Daarnaast gingen crypto’s al hoger over het weekend nadat Musk en Dorsey een goed gesprek hadden over Bitcoin en andere crypto’s.

Toch is het de afgelopen weken niet alleen maar rozengeur en manenschijn geweest in de cryptomarkt. Regelgevers zijn bijvoorbeeld heel serieus naar de nieuwe industrie. In onze nieuwe video bespreekt Raja de belangrijkste gebeurtenissen in de cryptomarkt van de afgelopen week.

Musk en Dorsey

Cryptocurrencies hebben de afgelopen week een hoge vlucht genomen na bullish opmerkingen van Elon Muks en Jack Dorsey. Beide CEO’s verklaarde op een event, the B Word event, hoe hun bedrijven van plan zijn om crypto’s te integreren.

Op woensdag verklaarde Musk dat zowel Tesla als SpaceX bitcoin bezitten. Hiernaast verklaarde hij vorige week dat Tesla en SpaceX niet van plan zijn om hun bitcoin te verkopen en dat Tesla binnenkort waarschijnlijk weer betalingen met crypto zal gaan accepteren.

Dorsey vertelde investeerders en analisten dan weer dat bitcoin een belangrijk onderdeel kan worden van de strategie van Twitter. Hij voegde hieraan toe dat als het internet een eigen valuta zou hebben, bitcoin waarschijnlijk de beste keuze zal zijn.

Craig Erlam, strateeg bij Oanda, stelt:

Crypto wordt opnieuw geholpen door zijn goede vriend Elon Musk.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.