Nederland - 11 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Credit Suisse ziet aanjagers voor ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse ziet meerdere aanjagers voor de koers van het Europese staalbedrijf ArcelorMittal. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

De analisten wezen in de eerste plaats op de verwachtingen van relatief stabiele maar sterke kwartaalcijfers voor de staalsector. In de koersen is volgens de analisten echter een winstdaling ingeprijsd. Een tweede reden voor hogere koersen van staalbedrijven zoals ArcelorMittal zijn de verwachte maatregelen in zowel Europa als Amerika tegen het dumpen van staal. Er zijn in beide regio’s reeds acties ondernomen in de afgelopen jaren, maar er liggen meer importbeperkingen in het verschiet om de invoer van goedkoop staal af te remmen.

Daarnaast heeft ArcelorMittal recent de Italiaanse staalfabriek Ilva overgenomen en dit zal naar verwachting van Credit Suisse op termijn positief zijn voor het bedrijf. Bovendien is het momenteel wachten op een fusie tussen de Europese staalactiviteiten van het Duitse ThyssenKrupp en die van Tata. Hiermee zal de markt verder consolideren, wat goed is voor de sector.

Momenteel wordt er verwacht dat aan het tijdperk van monetaire versoepeling een einde komt. Op basis van uitspraken van centrale bankiers wereldwijd wordt gerekend op een geleidelijke verhoging van rentetarieven. De marktvorsers van Credit Suisse denken dat dit zal leiden tot een sectorrotatie ten gunste van grondstofaandelen.

Credit Suisse heeft een Outperform advies op ArcelorMittal met een koersdoel van 31,00 dollar. Op een rode beurs is het aandeel dinsdag de grootste stijger met een koerswinst van 1,7 procent.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.