Nederland - 1 november 2018 - Aandelen

Credit Suisse zet AkzoNobel op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse gaat het aandeel AkzoNobel weer volgen met een Outperform advies en een koersdoel van 86,00 euro. Dat meldde de Zwitserse zakenbank donderdag in een rapport.

Volgens de analist focust AkzoNobel voor het eerst in lange tijd weer op winst in plaats van volume, om zijn margedoel te halen, onder druk van aandeelhouders die anders liever zien dat het bedrijf zich laat overnemen.

Als risico’s voor het vierde kwartaal noemt de analist onder meer hogere grondstoffenkosten en een lagere vraag door de economische onzekerheid. Omdat de marktvraag momenteel al lager ligt dan het gemiddelde voor de cyclus zou het neerwaartse risico voor de volumes echter beperkt zijn.

De bank wees ook op de sterke financiële positie. AkzoNobel keert de komende twee jaar 35 procent van zijn marktkapitalisatie uit en houdt dan nog ruimte op de balans over. Met de sterke kasstroom en zonder grote overnameprooien kunnen extra dividenden of aandeleninkopen wel eens structureel worden bij Akzo, meent Credit Suisse.

Het aandeel is momenteel 19 procent goedkoper dan Amerikaanse sectorgenoten, wat traditioneel zo’n 16 procent was. Als AkzoNobel het margedoel van 15 procent in 2020 zou halen, waar Credit Suisse overigens niet van uitgaat, loopt die korting zelfs op tot 30 procent.

AkzoNobel noteerde donderdag 0,8 procent hoger op 74,86 euro in een groene AEX.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.