Europa - 11 maart 2020 - Beursbrink

Credit Suisse verlaagt koersdoel Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor Unilever verlaagd van 59,00 naar 56,50 euro met een onveranderd Outperform advies.

De analisten van Credit Suisse wezen op de opmars van de euro. Vooral ten opzichte van de Braziliaanse real, de Mexicaanse peso en de Russische roebel werd de euro sterker, terwijl de euro ook 4 procent aansterkte ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Op basis van deze wisselkoersbewegingen verlaagde Credit Suisse de winstverwachtingen. Voor 2021 ging de raming voor de winst per aandeel met 4 procent omlaag naar 2,89 euro.

Toch blijft het aandeel op de kooplijst, omdat de analisten verwachten dat het “significante” verschil in waardering ten opzichte van sectorgenoten zal worden ingelopen.

Credit Suisse meent dat Unilever in de afgelopen jaren de focus teveel legde op lokale initiatieven en in de ontwikkelde markten teleurstellend presteerde door een slechte uitvoering.

“Nu het steeds duidelijker wordt dat deze misstap eenvoudig te repareren is, en als de omzetgroei van Unilever versnelt, verwachten we dat de significante onderwaardering ten opzichte van de sectorgenoten kleiner wordt”, aldus de analisten van Credit Suisse.

Op een groen Damrak steeg het aandeel Unilever woensdag 1,3 procent naar 46,43 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel