Europa - 17 augustus 2020 - Beursbrink

Credit Suisse verhoogt koersdoel Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 54,00 naar 55,00 euro, op basis van licht hogere verwachtingen voor de omzetgroei op de middellange termijn. Het advies blijft Outperform, meldde de bank maandag in een analistenrapport.

De identieke omzetgroei van Unilever zal dit jaar met circa 1 procent opnieuw fors lager zijn dan de 3 procent voor Nestlé en de 6 procent voor Procter & Gamble, maar dit komt vooral door de coronacrisis, betogen de analisten van Credit Suisse.

Op de achtergrond blijkt Unilever beter te concurreren in ontwikkelde markten, zonder fors in te boeten op de marges. In de kerngebieden van Unilevers opkomende markten, zoals India, Indonesië en Brazilië, zal het bedrijf waarschijnlijk nog beter uit de crisis komen, verwacht de bank. Daar komt bij dat de vergelijkingsbasis voor Unilever volgend jaar veel minder uitdagend zal zijn dan die van de rivalen.

De huidige waardering gaat ervan uit dat Unilever zijn marges moet verlagen om concurrerender te worden, maar dat onderkent onvoldoende dat de recente terugval van marktaandeel in de ontwikkelde markten vooral door uitvoeringskwesties komt en niet door te hoge prijzen. Ook zou deze waardering het potentieel onderschatten van de opkomende markten, waar Unilever 60 procent van de omzet vandaan haalt.

Het aandeel Unilever stond maandag 0,5 procent lager op 49,78 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.