Nederland - 30 juli 2019 - Vanadium

Consensus AMG te optimistisch

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De consensus voor de cijfers van AMG over het tweede kwartaal van dit jaar en heel 2019 is te optimistisch. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING dinsdag in aanloop naar de kwartaalcijfers op woensdag.

ING mikt voor het tweede kwartaal op een REBITDA van 28,7 miljoen dollar, waar de consensus mikt op 33,9 miljoen dollar. ING is vooral wat terughoudender over de divisie Critical Materials. Volgens DeMeester houdt de consensus te weinig rekening met de recente prijszwakte voor metalen als tantaal en ferrovanadium. ING zag de prijzen voor tantaal tijdens het kwartaal met maar liefst veertig procent dalen.

Ook voor heel 2019 is ING terughoudender dan de consensus.

ING handhaafde desalniettemin het koopadvies op AMG, maar voorziet op korte termijn koerszwakte gezien de huidige winstvolatiliteit. De analist is evenwel van mening dat de tegenwind op prijsvlak slechts tijdelijk is en dat de waardering van AMG aantrekkelijk blijft. Het koersdoel van ING blijft 37,00 euro.

Het aandeel AMG koerste dinsdagochtend 0,5 procent lager op 26,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.