België - 30 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Colruyt koopt zichzelf

Coltuyt (ticker: COLR) verloor sinds oktober vorig jaar bijna 10% van zijn marktwaarde.

Van die daling maakt de familie Colruyt momenteel gebruik om eigen aandelen in te slaan. Zo blijkt uit transactiemeldingen van beurswaakhond FSMA.

colr

Via beleggingsvehikel Korys werden 465.558 aandelen van Colruyt ingekocht. Goed voor een totale investering van 21 miljoen EUR.

Een week geleden noemde topman Jef Colruyt een beursexit nog een “interessante denkpiste” na een rapport van Degroof Petercam waarin werd beschreven hoe Colruyt zichzelf eventueel van de beurs zou kunnen halen.

En toch is de inkoop van eigen aandelen waarschijnlijk gewoon een manier om de koers te ondersteunen en om bestaande aandeelhouders te belonen met een hoger dividend. Jef Colruyt gaf namelijk zelf al aan dat hij dit van plan was.

We zullen in de komende maanden wellicht aandelen blijven inkopen, het is altijd onze politiek geweest om eigen aandelen in te kopen wanneer de markt goed zit. Het is voordelig voor aandeelhouders, die er een hoger dividend per aandeel door krijgen

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.