Nederland - 10 augustus 2022 - Aandelen
door STIJN

Aandeel Coinbase keldert na slecht kwartaalrapport

Het aandeel van Coinbase is dinsdag nabeurs onderuit gegaan nadat het bedrijf een verlies van 1,1 miljard dollar leed tijdens Q2, zo blijkt uit het kwartaalrapport. De omzet bedroeg 808,3 miljoen dollar, dat is aardig wat lager dan de 832,2 miljoen dollar die analisten hadden voorspeld. De EPS bedroeg een verlies van 4,98 dollar vs. de 2,65 dollar die werd voorspeld.

Het is Coinbase niet zo goed afgegaan tijdens Q2 dit jaar. Het cryptobedrijf boekte een nettoverlies van 1,1 miljard dollar. Het verschil met het tweede kwartaal van vorig jaar kan haast niet groter zijn, toen wist het bedrijf een nettowinst te halen van 1,59 miljard dollar. Beleggers schrokken, tijdens de handelsdag ging het aandeel 10,55 procent lager en nabeurs nog eens 6 procent.

Een factor voor dit verlies was een waardevermindering van 377 miljoen dollar aan niet-contante cryptocurrencies. De eigen cryptocurrency-activa van Coinbase waren eind juni 428 miljoen dollar waard, tegen ongeveer 1 miljard dollar eind maart. Meer dan 40 procent van de cryptocurrency-activa was in bitcoin en we weten allemaal hoe het de munt is vergaan de afgelopen maanden.

Q2 was a test of durability for crypto companies and a complex quarter overall. Dramatic market movements shifted user behavior and trading volume, which impacted transaction revenue, but also highlighted the strength of our risk management program.

Transacties

Tijdens het tweede kwartaal waren er maandelijks 9 miljoen transacties, dat is minder dan de 9,2 miljoen transacties van tijdens het eerste kwartaal. Maar het waren meer transacties dan analisten hadden voorspeld. Door de gebeurtenissen op de cryptomarkt, is de waarde van de volledige markt gekelderd. Het aandeel van Coinbase is tijdens Q2 met 75 procent gedaald.

In dezelfde periode ging de waarde van bitcoin 59 procent lager. Het is normaal dat er minder wordt gehandeld in zulk ‘klimaat’. Coinbase heeft zijn vooruitzichten voor het volledige jaar gewijzigd. Het verwacht nu 7 miljoen tot 9 miljoen gebruikers die maandelijks transacties uitvoeren, een daling van 5 miljoen tot 15 miljoen drie maanden geleden.

Bronnen: Jordan Novet – CNBC

Foto: Marco VerchFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.