Nederland - 31 maart 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Citi voorziet blockchain triljoenen dollars activa tokenizeren

Blockchain technologie kan de wereld voor investeerders voorgoed veranderen. Volgens een recent rapport van Citi kunnen financiële en fysieke activa worden getokeniseerd, wat zou kunnen leiden tot triljoenen dollars aan digitale effecten en digitale valuta die wereldwijd circuleren tegen 2030.

970x250

— Gratis gids: Hoe start je op de blockchain met yield farmen —

De Amerikaanse bank stelt in het rapport hiervoor vier belangrijke technologische drijfveren te zien:

Massa-adoptie is waarschijnlijk

De opkomst van deze “killer use-case” kan echter nog wel enkele jaren duren. Zo stelt Kathleen Boyle, managing editor van Citi GPS:

“Massa-adoptie kan nog steeds zes tot acht jaar weg zijn”

Ze gelooft echter wel dat blockchain zijn potentieel kan waarmaken als het een miljard-plus gebruikers heeft die zelfs niet beseffen dat ze de technologie gebruiken.

Dit kan worden gestimuleerd door de adoptie van centrale bank digitale valuta’s en getokeniseerde activa in gaming en blockchain-gebaseerde betalingen op sociale media.

Gevolgen voor investeerders

Het rapport van Citi geeft aan dat de tokenisatie van activa kan leiden tot meer efficiëntie in de kapitaalmarkten, waardoor het voor beleggers gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot investeringsmogelijkheden en de kosten kunnen dalen.

Larry Fink, CEO van BlackRock, zei onlangs in zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders dat de tokenisatie van activa

“de mogelijkheid biedt om efficiëntie te stimuleren in kapitaalmarkten en de kosten en toegang voor investeerders te verbeteren.”

— Gratis gids: Vastgoed beleggen via blockchain: stap voor stap handleiding —

 

Bron: The Block
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.