Europa - 7 september 2021 - Aandelen

Citi verhoogt koersdoel ArcelorMittal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft het koersdoel voor het aandeel ArcelorMittal verhoogd van 45,00 naar 50,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van het analistenteam van de Amerikaanse bank.

De analisten stelden dat de piek van de staalprijzen in beeld komt, waarbij een correctie ervan een goed moment voor beleggers met een langetermijnvisie om de blik te richten op andere parameters, zoals bijvoorbeeld de bestemming van overtollig kapitaal te danken aan de enorme kasstroom die de staalreus genereert, in de vorm van de inkoop van eigen aandelen.

Citi Research sluit niet uit dat de koers van het aandeel al in 2023 rond 100 euro noteert, en op zijn laatst in 2027.

Voor de raming van de EBITDA gaat Citi uit van het het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, ook al bevindt de de sector zich in zijn beste doen gedurende die periode. Citi gaat voor 2023 en daarna uit van een EBITDA van 9 miljard dollar.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde dinsdag op een vlak Damrak 2,1 procent hoger op 29,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.