Europa - 18 maart 2022 - Aandelen

Citi Research verlaagt koersdoel Philips

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft vrijdag het koersdoel voor Philips verlaagd van 32,10 naar 31,20 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

Analist Kate Kalashnikova paste haar ramingen aan om de grotere impact van de verstoringen in de aanvoerketen in de eerste helft van dit jaar mee te nemen. Citi verwacht dat de impact in het eerste kwartaal iets groter zal zijn dan de 450 miljoen euro in het vierde kwartaal en circa 450 miljoen in het tweede kwartaal. HealthTech zal harder getroffen worden dan Personal Health, zo schat de analist.

Citi blijft onverminderd mikken op een vergelijkbare omzetgroei van circa 3,3, procent in heel 2022, waar de outlook van Philips mikt op 3 tot 5 procent. De ramingen voor de jaarmarges werden wel verlaagd tot 12,1 procent, goed voor een groei van 20 basispunten op jaarbasis. Hier is Citi ook wat terughoudender dan de outlook, die een margestijging van 40 tot 90 basispunten voorziet.

Als gevolg stelde Citi de winstverwachtingen met 3 tot 4 procent neerwaarts bij voor de komende drie jaar. Zodoende kwam de analist tot het lagere koersdoel.

Het aandeel Philips koerste vrijdagochtend licht lager op 28,14 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.