Europa - 10 januari 2022 - Aandelen

Citi hervat volgen Unilever met koopadvies

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research hervat zijn rapportage over Unilever met handhaving van het koopadvies, nadat de analisten tijdelijk beperkt waren omdat het levensmiddelenbedrijf zaken deed met de Amerikaanse bank.

Op korte termijn verwachten de analisten een voorzichtige boodschap over de marge van Unilever voor 2022. Samen met zorgen over de veerkracht van opkomende markten zal het aandeel dus waarschijnlijk niet snel de relatieve waardering terugkrijgen die het bedrijf in het verleden had, aldus de analisten.

Maar na de eerste helft van het jaar ziet Citi een sterk herstelverhaal, met schaalvoordelen in belangrijke plattelandseconomieën. Ook zou Unilever als eerste kunnen profiteren van stabiliserende grondstofprijzen.

“Geduld is nodig en we zien meer onmiddellijke waarde in sectorgenoot Reckitt”, zei de bank.

“Toch denken we dat het aandeel al structurele zorgen over zijn bedrijfsmodel en prijselasticiteit verdisconteert”, aldus Citi, erop wijzend dat Unilever wordt verhandeld tegen een korting van 25 procent, vergeleken met rivalen als Reckitt Benckiser, Nestlé en Procter & Gamble.

“Voordat Unilever een goedkope optie wordt om in te spelen op herstel van opkomende markten, hebben we “slechts” duidelijkheid nodig over hoe de marge gaat presteren in 2022, met een neerwaarts risico voor de winst van 1 à 2 procent”, aldus Citi. Dit zou in de tweede helft van het jaar kunnen gebeuren.

Het koersdoel wordt hervat op 45,00 pond.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.