Europa - 30 april 2020 - Aandelen

Cijfers KPN iets beter dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar iets beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook voor 2020 kan in gevaar komen door de coronacrisis. Dit stelde analist David Vagman van ING donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

Volgens ING kwam de omzet 0,6 procent hoger uit dan verwacht, hoewel er op jaarbasis sprake was van de omzetdaling van 2,4 procent.

Vagman stelde dat vooral de divisie Wholesale beter presteerde, terwijl het zakelijke segment tegenviel en de consumentendivisie in lijn met de verwachtingen presteerde.

De aangepaste EBITDA was ook beter dan voorzien, dankzij een sterke terugval in de kosten, aldus ING.

ING merkte op dat KPN niet noemenswaardig meer klanten heeft binnengehaald, waardoor er nog steeds aanzienlijke druk is binnen de segmenten breedband, prepaid en postpaid. De gemiddelde omzet per gebruiker zal binnen het mobiele en vaste segment dan ook vlak blijven, zo voorziet Vagman.

KPN handhaafde de outlook voor dit jaar, maar waarschuwde dat de coronacrisis ervoor kan zorgen dat deze toch niet gehaald wordt. In het tweede kwartaal wil KPN de outlook aanscherpen.

ING verwacht beperkte neerwaartse aanpassingen aan de consensus, maar dat is al grotendeels ingeprijsd, aldus ING.

ING handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,80 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 4,4 procent tot 2,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel