Europa - 22 oktober 2020 - Aandelen

Cijfers Intertrust conform verwachting

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft in het derde kwartaal van dit jaar conform de consensus gepresteerd. Dit stelden analisten van Degroof Petercam donderdag.

Intertrust overtrof wel de verwachtingen van Degroof Petercam. De analisten hielden namelijk aan het begin van de coronacrisis rekening met een scenario waarin de autonome omzet zou krimpen met 3 procent voor een periode van twaalf maanden vanaf het derde kwartaal. Dit was achteraf bezien te negatief, aldus de marktvorsers, hetgeen verklaart waarom Intertrust het afgelopen kwartaal beduidend beter deed dan Degroof had verwacht.

Degroof verwacht dan ook de ramingen voor de autonome omzet bij te stellen tot een kleine krimp van 1 procent of wellicht zelfs een nulgroei voor het vierde kwartaal en het eerste kwartaal van 2021.

Voor het tweede kwartaal van 2021 en daarna kunnen de ramingen mogelijk nog wat verder omhoog. “Dit heeft overduidelijk een positieve impact op onze winstverwachtingen.”

Degroof ziet dat Intertrust goede vooruitgang boekt met het Centre of Excellence-programma in India. Dit draagt bij aan de geloofwaardigheid van de strategie en de doelen voor de middellange termijn, aldus Degroof, hetgeen een geruststellende gedachte is.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Intertrust met een koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel Intertrust koerste donderdagochtend 5,6 procent lager op 13,54 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.