Europa - 26 februari 2020 - Aandelen

Cijfers ASMI nog beter dan voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het vierde kwartaal nog sterker gepresteerd dan al werd verwacht. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

Omdat ASMI de eigen verwachtingen ruimschoots zou overtreffen, kwam het tussentijds al met enkele cijfers naar buiten. Maar dinsdagavond bleek volgens Hesselink dat de omzet en de brutomarge nog beter waren dan voorzien.

Wel noemde de analist de outlook voor de eerste helft van 2020 iets lager dan verwacht. Toch wijst de outlook op een groei van 30 procent op jaarbasis.

Voor heel 2020 zit ING ver boven de consensus met een groeiraming van 30 procent, terwijl de gemiddelde verwachting op een groei van 13 procent ligt. Dat betekent dat er ruimte is voor een opwaartse bijstelling van de consensus met circa 5 procent, aldus Hesselink, die voor de EBIT zelfs denkt dat de consensus met dubbele cijfers opwaarts zal worden bijgesteld.

ING merkte verder op dat het dividend van 3,00 euro per aandeel flink hoger was dan de markt had verwacht, terwijl er ook nog eens voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen zal worden ingekocht.

Tot slot wees Hesselink nog op de koersdaling van ASM PT vandaag in Hong Kong. Hoewel de trends bij ASM PT in het vierde kwartaal duidelijk verbeterden, is het coronavirus een flinke tegenvaller voor het bedrijf.

ING heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 145,00 euro. Op een rode beurs won het aandeel ASMI woensdag 5,5 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel