Nederland - 6 januari 2022 - Aandelen

Charlie Munger verhoogt investering in Alibaba

door SVEN VAN GASSE

Charlie Munger, de jarenlange vriend van Warren Buffet, is blijkbaar een enorm fan van Alibaba. Ondanks de verschillende tegenslagen die de e-commercegigant het afgelopen jaar heeft gehad, heeft hij zijn investering in Alibaba opnieuw fors verhoogd.

Munger, die vice-voorzitter is bij Berkshire Hathaway, leidt ook zijn eigen beursgenoteerde bedrijf, krantenuitgever en beleggingsmaatschappij. De beleggingsmaatschappij, genaamd Daily Journal, heeft zijn belang in Alibaba de afgelopen maand voor de tweede keer fors verhoogd.

Volgens een filing bij de Securities and Exchange Commission bezat Daily Journal aan het einde van 2021 een belang ter waarde van $71,5 miljoen in Alibaba. Dit is bijna het dubbele van de positie die het bedrijf in het vorige kwartaal bezat.

Opmerkelijk

De aandelen van Alibaba zijn in het laatste kwartaal van 2021 met 20% gekelderd. Een jaar eerder verloor het bedrijf reeds bijna de helft van zijn waarde door het strenge optreden van Peking tegen technologiebedrijven.

De positie van Munger is vooral opmerkelijk omdat hij in het afgelopen jaar tal van controversiële opmerkingen maakten waarin hij zijn steun uitsprak voor China. Hij prees de manier waarom het land is omgegaan met kritiek van machtige bedrijfsleiders zoals Jack Ma van Alibaba.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.