Nederland - 7 maart 2022 - Aandelen

Cathie Wood verwacht spectaculaire rendementen voor Ark

door SVEN VAN GASSE

De exchange traded funds (ETF) van Cathie Wood hebben het de afgelopen maanden zeer moeilijk gehad. Toch verdedigde Wood haar op innovatie gerichte portefeuille en verwacht ze nog steeds spectaculaire rendementen voor Ark Invest in de komende 5 jaar.

Haar uitspraken komen nadat het vlaggenschipfonds van haar onderneming middenin de recente verkoopgolf in technologieaandelen is terechtgekomen. De Ark Innovation ETF is in de afgelopen 12 maanden quasi gehalveerd. Ter vergelijking: de S&P 500 is in dezelfde periode met bijna 15% gestegen.

Volgens Wood is het voor beleggers verstandig om nu aandelen goedkoper bij te kopen om hun gemiddelde prijs te verlagen. Wood stelde dat je ervan verbaasd zou zijn hoe snel een investering zo opnieuw in het groen kan komen. Als Ark het bij het rechte eind heeft, zou de prijs aanzienlijk boven dit gemiddelde kunnen uitkomen, besluit Wood.

Innovation is the key

Volgens Wood wordt de wereld momenteel geconfronteerd met een scala aan problemen. Wood stelde dat innovatie het antwoord zal zijn.

Ze wees op de aanhoudende oorlog in Oekraïne, die de prijzen van grondstoffen zoals olie de hoogte in heeft gejaagd. Volgens Wood zal het conflict leiden tot een vernietiging van de vraag. Hiernaast zal het ook leiden tot substitutie door innovatie, zoals het overschakelen op elektrische voertuigen in plaats van voertuigen die op benzine of gas rijden.

Voort beschreef Wood haar bedrijf als de optie die het dichtste in de buurt komt van venture capital op de publieke markten. Venture capital waardeert innovatieve bedrijven ook op een andere manier als “traditionele” investeerders.

Zij schreef dit toe aan het feit dat publieke markten gevuld zijn met beleggers die hun resultaten vergelijken met de benchmarks zoals de S&P 500. Dit is in tegenstelling tot investeerders in private markten die de explosieve groeimogelijkheden zien in innovatieve bedrijven en geduld uitoefenen, zoals ook Ark doet.

Wood besluit:

Onze technologieaandelen zullen de succesverhalen van de toekomst zijn.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.