Cryptoknallers - 2 maart 2023 - crypto
door VINCE

Cardano kan in maart flink onderuit gaan

Het nieuwe jaar begon gedurende de maand januari uitstekend voor crypto, waarna februari enige weerstand bood. Maar hoe gaat het verder in maart? De prijs van Cardano (ADA) vertoont volgens BeInCrypto in ieder geval bearishe signalen, die in maart tot aanzienlijke dalingen kunnen leiden!

728x90

Hoe presteerde Cardano tot nu toe?

Om te beginnen bij de hoogte- en dieptepunten. ADA’s All-Time High staat genoteerd op 30 augustus 2021 aan $3,16, en is sindsdien hard gedaald. Het dieptepunt van de munt werd afgelopen december bereikt, aan $0,24.

De koers wist wel te stijgen in de daaropvolgende maand, januari. Maar het lukte de prijs niet om boven de weerstand van $0,40 uit te komen. Dit niveau fungeerde sinds 2018 al 5 keer als zowel een weerstand als een support niveau. Zie ook de rode en groene markeringen in onderstaande afbeelding:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Dit $0,40 niveau is interessant om in de gaten te houden. Of de prijs uiteindelijk namelijk door dit niveau heen breekt of juist worden tegen gehouden, bepaalt volgens BeInCrypto wat Cardano’s koers hierna zal doen. Breekt het door de $0,40? Dan voorzien zij dat de volgende weerstand $0,65 is. Zo niet, dan is een daling tot $0,24 volgens hen te verwachten.

BeInCrypto’s prijsvoorspelling voor Cardano in maart

BeInCrypto keek voor een technische kortetermijnanalyse naar drie factoren: de 12-uursgrafiek, de Relative Strength Index (RSI) en de ‘wave count’. Check ze hieronder:

#1 De 12-uursgrafiek

Cardano’s 12-uursgrafiek vertoonde een bearish beeld. De prijs brak namelijk af van een stijgende ondersteuningslijn en het niveau waarop het hier vanaf brak ($0,40) vormde hierna nogmaals weerstand. Zie de afbeelding hieronder:

Momenteel houdt het vast aan de $0,35, en als het vanaf hier ietsje daalt dan verwacht BeInCrypto een val naar $0,30. Maar zij verwachten sowieso een bearish verloop voor de munt, zolang de weerstand van $0,40 niet wordt doorbroken.

#2 De Relative Strength Index (RSI)

De RSI is een van de meest populaire indicatoren onder cryptobeleggers om momentum, prijzen en de snelheid van prijsbewegingen te analyseren. Momenteel ligt het net iets onder de 50, wat een bearishe trend impliceert. Het is namelijk zo dat wanneer de RSI onder de 50 komt, dan dalen de prijzen (en vice versa).

#3 De wave count

De wave count is een andere indicator die kan helpen bij het bepalen van de richting van toekomstige bewegingen, waarbij BeInCrypto momenteel twee mogelijkheden ziet:

  1. Bearish: de prijs zit momenteel in wave 4 van de 5-wave neerwaartse beweging (rood). In dit geval leidt de volgende daling tot een breakdown
  2. Bullish: de prijs heeft zojuist een ‘A-B-C-correctie’ voltooid (zwart). In dit geval zal het snel toenemen.

De bullishe variant wordt bevestigd bij een stijging boven de $0,385 (groene lijn). De bearishe bij een daling onder $0,345 (rode lijn).

De bullishe variant wordt bevestigd bij een stijging boven de $0,385 (groene lijn). De bearishe bij een daling onder $0,345 (rode lijn).

Kortom, BeInCrypto vindt een daling naar $0,30 in maart het meest voor de hand liggend. Maar stijgt het boven de $0,385, dan is hun bearishe prognose ongeldig en kan de weerstand aan $0,40 mogelijk opnieuw getest worden.

Nu investeren in Cardano?

Maart lijkt een interessante maand te gaan worden voor Cardano. Maar voordat je actie onderneemt, zou je eens kunnen kijken welke cryptomunten wij nu interessant vinden!

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! In deze gids kijken ze niet naar Cardano, maar wel vergelijkbare munten qua grootte die straks in een flinke stierenmarkt extra explosief kunnen knallen.

Abonneer je nu via deze link!

Bron: BeInCrypto.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.