Europa - 14 mei 2020 - Beursbrink

Bullish scenario AEX kan definitief de ijskast in

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Met de grote neerwaartse koersdaling onder het trendkanaal in de weekgrafiek op circa 506 punten in de AEX begin maart, is definitief een einde gekomen aan het bullish scenario. Dit zei senior technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets voor de camera tegen ABM Financial News.

Ondanks dat de aandelenmarkten op de korte termijn in een zogeheten bear markt zitten, is het nog te vroeg om de lange termijn bull markt in de AEX definitief af te schrijven. Van den Akker laat aan de hand van twee lange termijngrafieken zien dat koersen boven de 632 punten beslist niet moeten worden uitgesloten.

Op de korte termijn lijkt de markt volgens de technisch analist nu aan het toppen. Het herstel vanaf het dieptepunt in de AEX Index op 389,60 punten lijkt geëindigd eind april op circa 529 punten. Daarmee hebben de koersen ruimschoots 50 procent goedgemaakt van de eerdere daling vanaf de top op 632 punten.

Bevestiging van een korte termijn verkoopsignaal krijgt de markt onder de 491 punten, aldus Van den Akker. Daaronder kan de daling doorzetten richting de 455 tot 450 punten. De analist stelt nadrukkelijk dat de verwachting is dat de komende zwakte resulteert in een hogere bodem dan de bodem in maart.

Klik hier voor: bullish scenario AEX kan definitief de ijskast in

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel