Nederland - 21 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Bryan Garnier verhoogt koersdoel Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 47,00 naar 48,00 euro, een dag na de kwartaalresultaten, terwijl het advies Neutraal blijft. 

De analisten zijn van mening dat Unilever een verdeelde outlook gaf. De omzet zal naar verwachting verbeteren in de tweede helft van het jaar vanwege een gunstige vergelijkingsbasis, innovatie initiatieven en een herstel in India en Zuid-Amerika. Aan de andere kant zullen de marges slechts bescheiden stijgen. Unilever gaat dit jaar uit van een margegroei van 100 basispunten, na een stijging van 180 basispunten in de eerste helft van het jaar. 

Bryan Garnier trok zijn taxaties voor de marges dit jaar van 90 tot 105 basispunten op, maar gaat nu wel uit van een minder hoge onderliggende omzetgroei dan eerder. Waar het beurshuis eerder rekende op een onderliggende groei van 4,0 procent, is dit nu nog 3,5 procent.

De marktvorsers zijn er nog steeds van overtuigd dat Unilever een van de beste keuzes in de sector is, kijkend naar wat aandeelhouders voor hun belegging terugkrijgen en vanwege het margepotentieel dat het Brits-Nederlandse concern biedt. Ze denken echter ook dat dit al in de koers is verwerkt. 

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever vrijdag 0,6 procent hoger op 50,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.